Sint Pietersberg :

Op een mooie heldere dag, ergens eind jaren veertig was Win Lung Choy vanuit Haarlem (waar hij met een compagnon restaurant
Hong Kong runde) op bezoek in Maastricht.

Op de Sint Pietersberg, met een schitterend uitzicht over Maastricht, besloot hij dat dit de plek was waar hij zich wilde vestigen en een nieuw restaurant wilde vestigen.

 

Opening :

Op 21 december 1951 was het zover; Restaurant La Chine opende
voor het eerst de deuren voor de stad Maastricht en haar inwoners.
Al snel wist men La Chine te vinden, tot ver buiten de grenzen van
Maastricht, zelfs in de grensstreek met België en Duitsland.                  Dit was immers het eerste Chinese restaurant in de wijde omgeving. Het adres voor een lekkere grote gevulde loempia speciaal voor zestig
cent of een driegangen lunch voor een gulden en vijftig cent.

Inmiddels bestaat La Chine negenenzestig jaar en nog steeds is de
zaak in de handen van de trotse familie Choy.

 

Most wanted...Peking Duck :

Door de jaren heen is de kaart aangepast en heeft La Chine eigentijdse gerechten op het menu gezet, waaronder de fameuze Peking Eend met flensjes, bosuitjes en hoisinsaus zoals je die in Chinese restaurants in Hong Kong en Beijing kunt nuttigen.
Ook kunt u er kennismaken met enkele typische gerechten uit de
Szechuan-provincie, zoals Kung Pao Chicken, Woei Wo Yuk of
Aubergine Hu Ysiang. De Szechuan-keuken staat bekend om het
gebruik van chilipepers maar kan op verzoek van gasten mild
pikant of extra pikant worden gemaakt.

 

Laat u zich ook eens oosters verwennen. Voor een drankje, lunch,
hapje tussendoor of een diner, het team van La Chine staat altijd
voor u klaar.

The story of La Chine